Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid; ADH

05-06-2014 10:29

Vandaag las ik een stukje, over natrium, uit het blad Gezond Eten. Natrium is één van de hoofdbestanddelen van keukenzout. Zout geeft smaak en structuur aan ons eten en wordt mede daardoor in overvloed gebruikt. We krijgen er al gauw te veel van binnen; we zijn er dol op. Het stukje ging over de bovengrens voor zout; voor mannen en vrouwen 6 gram per dag. Dat staat gelijk aan 2,4 gram natrium. Belangrijk om te onthouden is, in tegenstelling tot de ADH, dat het niet de bedoeling is dat je deze grens haalt; minder is beter. Men komt met wat voorbeelden die ik persoonlijk schrikbarend vind; 1 diepvriespizza is al 71% van de ADH en 1 bouillonblokje is al 54% van de ADH. Dit is dus één van de redenen dat ik zelf aan het kokkerellen ben geslagen.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708