Borrel

1 Choco Reep *

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocola ( 72 procent of hoger )
  • 40 gram gepelde pistachenoten
  • 25 gram hele amandelen, ongezouten, mag eventueel wel gebrande zijn
  • 25 gram gedroogde cranberry's 
  • 1 vel bakpapier

Bereiding

  • Hak de pistachenoten grof.
  • Smelt de chocola au bain-marie.
  • Dit doe je door een hittebestendige kom boven een pan met kokend water te hangen. De kom mag het water niet raken.
  • Hak de chocola van te voren in stukjes en doe een handvol stukjes in de kom en als het bijna gesmolten is voeg je weer een handvol stukjes toe. Zodra bijna alles gesmolten is haal je de kom van het vuur.
  • Roer het net zo lang totdat alle chocola gesmolten is.
  • Voeg een deel van de pistachenoten, de amandelen en de cranberry's toe en meng het goed door elkaar.
  • Stort de massa uit op een vel bakpapier en vorm er een rechthoekige plak van.
  • Garneer de chocola met de overgebleven pistachenoten, amandelen en cranberry's.
  • Laat de reep uitharden.

Variatie's

1. Pimp je choco-reep ook eens op met b.v. hazelnoten en gedroogde blauwe bessen

2. Chocola mengen met mijn recept >Griekseyoghurt met pistache pittenstrooisel /uiteraard alleen de pistache pittenstrooisel.

 

Leuk om dit samen met je kinderen te maken b.v. op een woensdagmiddag.

 

* Het recept komt uit het boek Het Voedselzandloper Kookboek van Pauline Weuring

 

 



 

 

Choco reep

Choco reep met pistache pittenstrooisel

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708