Druivensap met komkommer

Een heerlijk sapje gemaakt van 2 ingredienten; Druiven en komkommer.
 
 
Dit sapje maak ik al jaren. Zowel druiven als komkommer bestaan merendeels uit water....het hele jaar door levert dit sapje mij extra vocht. Ik drink het dus dan ook het gehele jaar door. Als ik iets te vieren heb dan maak ik dit sapje feestelijker...ik voeg een klein beetje witte wijn of prosecco er aan toe. Trouwens bij een barbecue komt dit sapje ook goed tot zijn recht. 
 
Ingrediënten
Voor circa 550 ml
  • 250 gram witte druiven - mag zowel met pit als zonder pit
  • 1 komkommer - geschild en in plakjes gesneden
  • Optioneel; 1/2 tot 1 glas witte wijn of prosecco
Iets te vieren...voeg dan prosecco of witte wijn eraan toe.
 
Bereiding
  1. Doe de witte druiven en de plakjes komkommer in je blender of keukenmachine.
  2. Maal het tot sap
  3. Eventueel voeg je op het eind een glas witte wijn/prosecco er aan toe
  4. Schenk het over in een schenkkan en zet het koud weg tot gebruik
 
Zeg nu zelf...hiervan wil je toch gelijk een slok nemen.

TIP!

Komkommer bevat jodium. Jodium is de beste antibiotica, antivirale en antiseptische stof in de natuur. Tevens optimaliseert jodium de opname van koolhydraten en werkt het cholesterolverlagend.

Bijsluiter

KALIUM

Het is bewezen dat kalium de bloeddruk verlaagt. ( beoordeeld door EFSA / European Food Safety Authority ) Belangrijk, want hoe lager je bloeddruk hoe langer je hart en je bloedvaten gezond blijven. Je hebt minder kan op een hartinfarct of een beroerte. Hoe kom je aan kalium, heel simpel door groenten en fruit tot je te nemen. Veel kalium zit in: aardappelen, bananen, tomaten, druiven, komkommer en gedroogd fruit.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708