Stoombakken

 
 
Ingrediënten
 
  1. Hapjespan of koekepan met deksel
  2. Groente - eventueel meerdere soorten 
  3. 1 theelepel Olie - het liefst kokosolie 
  4.  4 á 6 eetlepels Water
  5. optie kruiden - voeg deze pas toe aan het eind
 
Bereiding
 
  • Zet de pan een paar minuten op een matig hoog vuur tot het heet is, maar niet walmt
  • Doe de olie in de pan tegen aanbakken
  • Voeg het water toe.
  • Wacht tot het water borrelt en stoomt, voeg dan de groenten toe
  • Zet het vuur laag en doe de dekstel op de pan
  • Laat het nu zachtjes stomen 10 á 15 minuten
  • Voeg eventueel nu nog wat kruiden toe
 
Aantal olie en water is afhankelijk hoeveel groenten je gaat bereiden en of de groenten al vocht bevat, denk dan aan b.v. tomaten.
Je kunt beter te veel water hebben dan te weinig.
Stoombakken is perfect te combineren met b.v. quinoaspätzle.
 
zie recept
 
 

BIJSLUITER

We kunnen op vele verschillende manieren ons eten bereiden o.a. koken, wokken, stomen en stoombakken. Stoombakken heeft van alle drie iets weg. Voordelen van stoombakken is dat het weinig vet vraagt, houdt alle smaken vast en het is een zeer gemakkelijke manier om je eten te bereiden.
 

TIP!

Ik maak van het overgebleven vocht, hier zitten tenslotte goede voedingsstoffen in, een saus.
Afhankelijk van wat voor schotel ik klaar maak voeg ik b.v. mijn zelfgemaakte tomatensaus* toe of wat van mijn zelfgemaakte groentebouillon*. 
 
 

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708