Vegetarische burger

 
 
 
Voor 4 stuks
 
Ingrediënten
 
  • 4 grote zoete aardappelen ( ongeveer 500 gram ), geschild en in blokjes van circa 2 cm.
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel kokosolie, plus 1 eetlepel kokosolie extra
  • 25 á 50 gram babyspinazie ( afhankelijk van voorkeur ), klein gesneden
  • 50 gram havervlokken, plus 70 gram havervlokken extra
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 40 gram pijnboompitten, licht geroosterd
 
Bereiding
 
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Smelt de kokosolie op laag vuur
  4. Doe de blokjes aardappelen in een schaal en bestrooi deze met de kurkuma, peper en zout en als laatste besprenkel ze met kokosolie 
  5. Rooster de aardappelen in ongeveer 20 á 25 minuten
  6. Doe ze daarna in een grote kom en pureer ze grof
  7. Laat nu de puree afkoelen
  8. Voeg nu aan de puree toe de spinazie, havervlokken, feta en de pijnboompitten
  9. Kneed dit goed door elkaar en vorm er 4 burgers van
  10. Doe vervolgens de extra havervlokken in een groot bord  en wentel de burgers, druk lichtjes aan, zodat ze er rondom mee bedekt zijn
  11. Verhit de extra kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  12. Bak de burgers circa 3 minuten per kant tot ze lichtbruin en krokant zijn
 
Lekker bij een salade, op een bolletje* of met grof gesneden brood* ( zie foto)
Garneer eventueel met plakken tomaat
 
Optie
 
  • Vervang de kurkuma en zwarte peper door 1 theelepel komijn. Strooi op de aardappelen komijn, zout en kokosolie. Daarna volgt 5 t/m 12.
 
* Mijn voorkeur : zuurdesem brood
 
 
 

BIJSLUITER

Deze vegetarische burger pas perfect bij mijn BB-methode, zit vol met smaak, het bevat tevens veel voedingsvezels en is een goede bron van eiwit en onverzadigde vetzuren.

Zoete aardappel is rijk aan o.a. vitamine E.

Vitamine E zorgt dat het bloed meer zuurstof naar de cellen brengt en speelt een rol bij een mooie huid en gezond haar.

TIP!

Het roosteren van zoete-aardappelen is echt het extra werk waard. Bij het roosteren komt meer smaak vrij dan bij stomen of koken. Tevens wordt het vochtgehalte hiermee beperkt met als resultaat een steviger burger.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708