Gekleurde kokos-dadelballetjes ( raw )

 
 
 
 
Ik heb deze balletjes-/lolly's onlangs gemaakt voor kinderen. Ik wilde geen noten gebruiken dus viel mijn keus deze keer op kokos en pure chocoladehagelslag. De geraspte kokos heb ik een kleurtje meegegeven, wel zo leuk voor kinderen.
 
 
Basis
 
  • 12 medjooldadels - ontpit
  • 25 ml kokosolie op kamertemperatuur ( circa 1 1/2 eetlepel )
  • 1 eetlepel fijn geraspte kokos
  • 1/2 eetlepel rauwe cacaopoeder 
  • mespuntje kaneel
  • 10 ml sinaasappelsap, vers uitgeperst
 
Bereiding
 
  1. Doe de dadels en kokosolie in een blender of keukenmachine en maak hiervan een gladde massa
  2. Voeg de kokos, cacaopoeder, kaneel en sinaasappelsap hier aan toe en laat de blender/keukenmachine nog enkele minuten draaien tot alles goed is opgenomen.
  3. Zet het nu weg in de koelkast voor circa 15 minuten ( langer mag ook )
  4. Vorm er balletjes van met de hand
  5. Rol ze nu door het laagje wat jij lekker vindt; gehakte noten zoals pistache of hazelnoten, geraspte kokos, pure chocoladehagelslag, gepofte quinoa of gepofte boekweit. ( Zie foto boven; lolly met fel roze gepofte boekweit )
 
Bereiding gekleurde kokos
 
  1. Kleur roze ; sap van gekookte bietjes
  2. Kleur lila ; sap van blauwe bessen ( vers of diepvries )
 
Doe wat witte kokos in een schaaltje en druppel hier wat sap op en roer dit door elkaar. Hoe meer sap, des te meer kleur. Vind je de kleur te fel doe er dan weer wat witte kokos bij en roer opnieuw door elkaar. Je krijgt dan een marmer effect, licht en donker door elkaar.
 

TIP!

De lolly's en balletjes kun je al ver van te voren klaar maken.

Haal ze vlak voor serveren uit de koelkast.

De balletjes heb ik in een puntzakje gedaan.

Kinderen vinden zo'n zakje erg leuk.

Bijsluiter

Dadels passen perfect bij mijn BB-methode.

Ze zijn van nature rijk aan vezels en mineralen. Ze bevatten hoge waarden aan kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer. 

Daarnaast zijn dadels een bron van vitamine A. 

Medjooldadels zijn kwalitief hoogwaardig en zijn een stuk groter dan de andere soorten. 

Daarnaast hebben zij veel kleefkracht en zijn mede daardoor zeer geschikt om te verwerken in baksels.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708