Borrelnootjes

 

Gisteren had ik iets nodig en ik kon het maar niet vinden. De ene keukenlade naar de andere doorgespit echter....ik rook opgegaan. Wat ik wel tegenkwam was een oud verfrommeld papiertje.

Há...een recept van héél lang geleden. O, wat leuk dat ik dit nu tegenkom. Eerlijk gezegd wist ik niet eens meer dat het nog in mijn bezit was. Herinneringen, dierbare herinneringen, komen naar boven...gedachtes van lang geleden.   

 

Vroeger, begin jaren '80,  was ik gek op borrelnootjes, vooral die met kerriesmaak. Zo'n zak ging er elk weekend wel doorheen. Heerlijk knabbelen bij de buis. Bij elke verjaardag stond wel een bakje van deze lekkernij op tafel. Een moeder van een vriendin hoorde van mijn 'verslaving'. Tante Lien, zo mocht ik haar noemen, kon heerlijk koken en het rookt daar altijd zalig naar kruiden. Tante Lien moest toen al in die tijd niets hebben van kant-en-klaar, zij probeerde zoveel mogelijk zelf te maken en dat lukte haar aardig. Zij is voor mij op zoek gegaan of ze zelf niet van die 'nootjes' kon maken. Na een paar pogingen was ze tevreden....ik mocht komen proeven en... ik vond ze gelijk super lekker. Ze waren krokant en lekker pittig gekruid. Tante Lien had een glimlach van oor tot oor, ze was blij, zeer blij, dat het gelukt was. Ze heeft het recept opgeschreven en netjes aan mij overhandigd....zodat ik in het vervolg deze borrelnootjes nu zelf kon gaan maken. 

Dit spiekbriefje heb ik na al die jaren niet meer nodig...het recept kan ik langzamerhand wel dromen. Het grappige is dat ik het recept nu ook voor geheel iets anders gebruik dan daar het van oorsprong voor bedoeld was. Het oud papiertje heb ik nu netjes opgeborgen zodat ik het niet meer kwijt kan raken. 

Eerst was het een 'borrelnoot' en toen gepromoveerd tot 'crouton'. Het ingrediënt echter is hetzelfde gebleven; 'Kikkererwt'. 

Uiteraard kun je ze voor beide gebruiken.


Even snel voor jullie gemaakt...ze waren nog nooit op de foto geweest...en dat willen ze zo graag. 

Een paar willen nu zelfs close-up zodat jullie goed kunnen zien dat zij 'echt een 'kikkererwt' zijn.

 

Ga voor het recept naar

 

 

 

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708