Eerste probeersel

Bij het ontstaan van deze healthy bar, mijn gezondheidsreep, is heel wat vooraf gegaan.
Een paar jaar geleden werd ik ziek en het rare was dat ik mij toen ik die tijd niet ziek voelde. Toch volgde er een operatie en een nabehandeling. In die periode voelde ik mij ineens wel ziek...dat vond ik raar. Ik was futloos en ik hing maar wat te hangen op de bank. Ik at alles wat los en vast zat...en ik was met geen tien paarden vooruit te krijgen. Resultaat...moe...depressief.
 
 
Toen kwam daar ineens een kentering in. 
Door mijn ziekte kwam ik terecht bij een fysiotherapeut en er was gelijk een klik...die klik had de naam 'voeding'. Die persoon weet veel van voeding af... en in het begin deed ik net of ik alles begreep wat hij zei. Als ik echter na mijn behandeling thuis kwam dan zat ik gelijk achter de computer alles na te pluizen. Zo had hij het een keer over Jesse van der Velde...superfoods...en of ik wist wie hij was. Natuurlijk wist ik dat...maar niet heus. Dus hup, thuis gekomen en gelijk weer 'googelen'.
 
Al die informatie werd voor mij letterlijk...leesvoer! Ik kroop weer uit de put waar ik de laatste tijd in had gezeten. Ik had, voor dat ik het wist, weer een doel...een doel in het leven. Ik kreeg weer energie...voelde mij weer sterker worden zowel mentaal als fysiek. Door al die informatie kwam ik er achter dat die 'witte' suiker niet goed voor mij is. Maar ja... mijn lichaam wilde toch af en toe iets zoets hebben... wat nu?
 
Ik ben toen zelf aan de slag gegaan en heb mijn fysiotherapeut benoemd als 'Proefkonijn'. In het begin bracht ik van alles mee en...hij at alles netjes op. Eigenlijk weet ik eerlijk gezegd niet of hij ook altijd alles wel even lekker vond...maar dit heeft hij nooit laten blijken. Ik had zelf wel door dat mijn 'reepjes', mijn healthy bar, steeds lekkerder werden en daarbij ook nog eens mooier eruit gingen zien. En zoals het spreekwoord luidt: 'Het oog wil ook wel wat'. 
En zo kwam van het één het ander...nu ook zelf gemaakte chocoladerepen...zelf gemaakte ijsjes enz.
 
 
Nu heb ik van de week weer eens mijn eerste probeersel gemaakt met de kennis die ik nu heb. Ze zijn weer verrukkelijk. Niet alleen als 'reep' maar ook als 'bonbon'. Aankomende donderdag neem ik deze dan ook weer mee naar mijn fysiotherapeut. Niet meer met de bedoeling als 'proefkonijn' maar gewoon... voor de gezelligheid. Hij is nu trouwens ook niet meer mijn enige proefkonijn...ik heb ondertussen meer 'konijntjes' erbij gekregen. 
Zo weet ik nu met zekerheid of ze wel ...of niet lekker zijn.
 
Ga voor het recept naar:
 
 
Veel BAK plezier!
 
Liefs Cisca

 

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708