We horen en lezen het steeds meer...we worden ouder. Was het vroeger nog een uitzondering om ouder dan 100 jaar te worden dan halen veel mensen deze leeftijd nu met gemak. 

Persoonlijk denk ik altijd nog bij het ouder worden aan gebreken en ben ik angstig dat ik mijn zelfstandigheid moet inleveren. En dan denk ik; 'Tja, wat heb ik nu aan ouder worden als ik de dingen niet meer kan doen die voor mij het leven juist zo leuk maakt'.

Ik weet dat ik een houdbaarheidsdatum heb, echter die is zover ik weet, onbekend. Ik wil best oud worden, maar wel het liefst vitaal en in goede gezondheid. Mijn vraag is dan ook; Hoe? Hoe zorg ik ervoor dat ik, als mijn houdbaarheidsdatum naderbij komt, nog steeds vitaal en in goede gezondheid ben. Kan ik hier mijn invloed op uit oefenen. 

Ik denk het wel. Echter ik zelf moet hieraan gaan werken. Het roer moet om. Ik moet mijn levensstijl gaan aan passen. Niet morgen of overmorgen maar nú.

Garantie krijg ik niet maar ik weet dat ik er een steentje aan kan bijdragen. Ik kan op zijn minst proberen op een leuke gezonde manier oud te worden.

En jij dus ook.

Jouw doel

Proberen te luisteren naar je lichaam. Vaak doe je dit te weinig. Op zich is dit logisch, omdat je je vaak niet bewust bent van je eigen lichaam. Overal waar je gaat of staat neem je je lichaam mee. Met andere woorden; Je kunt het niet vergeten.
 
Als je lichaam seintjes afgeeft en je negeert dit dan zegt plotsklaps je lichaam; He, ik ben aan het lijden. Oeps! Je grijpt nu naar een geneesmiddel tegen b.v. Brandend maagzuur of Slapeloosheid. Streef je er nu na om je voeding meer te laten dienen als geneesmiddel, kan ik je hiermee een klein beetje helpen. Het enige wat je daarvoor moet doen is af en toe mijn site's bezoeken.

Laatste nieuwsberichten

04-08-2014 12:09
Vanochtend las ik in de Telegraaf (online; pagina vrouw/gezond) Starten met goed afvallen doe je zo. Er stonden wat actiepunten en wat je daarna moest doen. Bij actiepunten o.a. Zorg voor een voorraad gezonde tussendoortjes. Ik ben het hier helemaal mee eens. Ik denk dan gelijk aan mijn...
02-07-2014 14:11
Suiker hebben wij nodig als brandstof voor het lichaam; het levert je energie. Het zorgt er b.v. voor dat je kunt denken (hersenen) en kunt bewegen (spieren). Je kunt dus niet zonder suikers. Is het woord suikerverslaving dan wel correct.  Van een verslaving wil je afkomen, denk dan aan b.v....
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Magazine Gezond Eten

Ik koop iedere maand het blad Gezond Eten, hierin staan vaak heerlijke recepten. Ik gebruik dit blad ook om inspiratie uit te putten. Het leuke is dat ik nu zelf in het blad van augustus 2014 sta met een persoonlijk verhaaltje. Het stuk gaat over suiker en hoe suiker mijn leven veranderde. Van de redactie heb ik een PDF bestand gekregen om het te delen met jullie.

GeNL1408_028031_suiker_ok_lowres.pdf (386497)

 

Hierbij een heerlijk recept:

Gekleurde kokos-dadelballetjes

Suikerslaven

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708