100% Suikervrij

12-08-2014 14:54

Ik ben sinds kort aangesloten bij een groep op Facebook. Heel erg leuk, veel recepten en informatie uitwisselen. Nu valt mij op dat er veel recepten voorbij komen waarbij men aangeeft "geheel suikervrij". Men verwijst naar de boeken, de Sugar Challenge, van Carola van Bemmelen; 100% Suikervrij in 30 dagen, 100% Suikervrij Basiskookboek en net verschenen 100% Suikervrij drinken. 

Deze groep weet waarover het gaat, het gaat over o.a. geraffineerde suikers vervangen door andere alternatieven zoals kokosbloesemsuiker, je frisdrank vervangen door een glas uitgeperste sinaasappelsap en geraffineerde bloem vervangen door o.a. amandelmeel. Ik kan b.v. een cheesecake maken waarvan de bodem is gemaakt van gemalen dadels en amandelmeel, als vulling neem ik mascarpone, agaragar en een banaan en als topping gesmolten pure chocolade. Je begrijpt het waarschijnlijk al, zo'n stukje taart bevat nog steeds veel suiker...natuurlijke suikers dat wel....maar het is en blijft suiker.

Het gevaar zit hem in het woord 100% Suikervrij. Er zijn nu mensen die denken dat "geheel suikervrij" bestaat en gaan nu over de gehele dag veel van deze lekkernijen eten. Helaas lieve mensen, een suikervrij dieet bestaat niet. Ik zeg helaas daar ik graag zou willen dat het wel bestond.

Waarom ik weet dat het niet bestaat is eigenlijk heel simpel. Als een suikervrij dieet zou bestaan dan was de aandoening diabetes verleden tijd. Mijn man is diabeet, type 1, en spuit al ruim 35 jaar insuline. Voor hem alleen al had ik graag een suikervrij dieet gewenst. 

Op mijn site staan o.a. gezonde tussendoortjes maar het is niet de bedoeling dat je dag in dag uit hier ladingen van opeet. Het is bedoeld als handleiding om jou op weg te helpen naar een gezonder leefstijl.

Maar het is en blijft nog altijd SUIKER!

 

Zie ook > Suikerverslaving

 

100% Suikervrij

De afbeeldinggalerij is leeg.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708