Afvallen

04-08-2014 12:09

Vanochtend las ik in de Telegraaf (online; pagina vrouw/gezond) Starten met goed afvallen doe je zo. Er stonden wat actiepunten en wat je daarna moest doen. Bij actiepunten o.a. Zorg voor een voorraad gezonde tussendoortjes. Ik ben het hier helemaal mee eens. Ik denk dan gelijk aan mijn zelfgemaakte havermoutrepen en gezondheidsrepen. Echter bij wat je daarna moest doen; Ongezonde voedingsmiddelen wegdoen, stond er in het rijtje, waarvan ik dacht,"Oeps"! Er staat letterlijk; Als iemand van je gezin ze wil, vraag dan of ze het ergens buiten je zicht willen bewaren én opeten.

Je vraagt eigenlijk of iemand een stiekeme eter wil worden. Daarbij, denk ik dan, dit heeft geen zin daar wij nu eenmaal leven in een obesogene omgeving. Met andere woorden waar je ook komt of loopt;  Je ziet eten, je ruikt eten en je ziet andere eten. Het heeft geen zin om te vragen of andere uit je buurt blijven als zij iets lekkers willen snoepen.

Als je wilt afvallen dan moet je eerst een plan van aanpak maken. Je moet je ervan bewust zijn dat je de gehele dag geconfronteerd gaat worden met lekkere dingen om je heen. Je moet van te voren gaan bedenken waar jij de kracht, je wilskracht, vandaan moet gaan halen. Vaak weet je het wel dat je onderweg obstakels tegen komt, denk maar aan verjaardagen, feesten of een vakantie, noem het maar op. Je moet steeds vooruit denken en je moet steeds een keuze maken. 

De kracht zit hem in jezelf te motiveren om door te (blijven) gaan. Dit is niet gemakkelijk, maar het kan, je kunt obstakels overwinnen.

Wilskracht

De afbeeldinggalerij is leeg.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708