De kracht van stilte

24-05-2014 13:46

Ik ben zelf altijd nog verbaasd van het effect van een paar ontspanningsoefeningen. Voel mij daarna zo ontspannen, zoveel rust in mijn hoofd, het gevoel hebben dat ik de wereld aankan. Ik zit vol energie. En het gekke is, het hoeft maar een paar minuten te duren.

Zoals zo velen is het moeilijk om een paar minuten per dag rust te vinden. We leven nu eenmaal in een maatschappij dat alles snel moet, niet vandaag, nee het liefst nog gisteren. Door alle prikkels en informatie die we de hele dag moeten verwerken, worden we bijna doof voor de signalen die ons lichaam geeft. We staan niet meer stil bij onze ademhaling. Met ademen begint het leven, ademen is letterlijk het leven tot je nemen.

Zelfs ik vind het moeilijk om een paar minuten per dag te mediteren. De tijd te nemen om de kracht te ervaren van de stilte. Ik probeer het wel maar vaak schiet het erbij in. Ben daarom extra blij met mijn yogalessen, twee keer in de week is dit voor mij een stok achter de deur. Ik vind het jammer dat vaak mijn mede cursisten afhaken. De reden dat zij wegblijven is dat ze het te druk hebben met de kinderen, de partner, het werk en noem maar op. Eigenlijk moeten zij om deze redenen wel naar yoga gaan. Door de ontspanningsoefeningen zijn zij beter opgewassen tegen de problematiek die het leven nu eenmaal met zich meebrengt. 

Op de site geef ik al aan dat je leven in harmonie moet zijn door; gezond eten, bewegen en ontspanning. De ontspanning vinden via meditatie is waarschijnlijk nog het moeilijkst van allemaal. Stil zijn, niet praten, onderzoeken wat binnen in je zit. Vreemd nietwaar, want dit lijkt zo gemakkelijk. Het effect dat ontstaat doordat je je niet kunt ontspannen; is dat je uit balans raakt. Je hebt geen energie om je in te spannen en je lichaam komt in een neerwaartse spiraal terecht. Je lichaam gaat verlangen naar zoetigheid en zo begint het spel weer van voor af aan.

Je bent niet egoïstisch bezig om een paar uurtjes per week voor jezelf op te eisen. Die paar uurtjes leveren je zoveel positieve tijd op dat een ieder, jezelf en de mensen om je heen, daar alleen maar gelukkiger van worden.

Met recht 'De kracht van stilte'.

 

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708