Nieuwe Coca-Cola wordt groen

12-06-2014 16:39

 

Gisteren las ik in de krant dat Coca-Cola in september het drankje 'life' lanceert. De nieuwe Cola bevat natuurlijke zoetstoffen en 1/3 van de hoeveelheid suiker en calorieën van de reguliere Cola. Het 'groene drankje' moet volgens de producent het nieuwste wapen tegen obesitas worden. Het bedrijf zegt dat de nieuwe drank deel uitmaakt van de belofte om consumenten caloriearme alternatieven voor suikerhoudende dranken aan te bieden.
 
Begin vorig jaar stelde de New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg een verbod voor op de verkoop van enorme bekers frisdrank. Coca-Cola sloeg hier gelijk op terug. Men had een twee minuten durende spotje gelanceerd in de VS, hier stelt Coca-Cola dat het helemaal niet verantwoordelijk is voor de massale gewichtstoename. Integendeel, beweert de spot, het bedrijf dat groot is geworden met de verkoop van blikjes met 7 klontjes suiker, doet er juist van alles aan om gewichtstoename te voorkomen.
 
De frisdrankindustrie ligt in de VS aan twee kanten onder vuur1 Steeds meer overheden nemen maatregelen om de verkoop van dikmakende drankjes in te dammen, bv met extra belasting of zoals in NY met een beperkend verbod van enorme bekers frisdrank. 2 Tegelijkertijd keert de consument zich steeds meer van frisdrank af, de enige verkoopgroei zit nog in light-producten.
 
Daar ik nog altijd van het goede van de mens uitgaat hoop ik inderdaad dat Coca-Cola het 'groene drankje' inzet als wapen tegen obesitas.

Nieuwe Coca-Cola wordt groen

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708