Wat eten onze voetballers

18-06-2014 14:13

Ik vraag mij af of er voor onze voetballers in Brazilië, in het hotel waar zij logeren, een eigen chefkok aanwezig is. En als dit zo is, wat krijgen zij dan te eten? Ik vraag mij dit af om de volgende reden:

Van de week las ik een stukje dat Topchef Ben van Beurten twee jaar lang het eten voor de Raboploeg verzorgde. In zijn kookboek De culinaire tour vind je gerechten die bijdragen aan optimale fietsprestaties. Van Beurten: 'Als chefkok is het aan mij om functioneel eten lekker te maken.' Hij geeft aan dat de wielrenners de maaltijden fantastisch vonden. Voorbeelden: 's-avonds kregen de wielrenners een shake van rood fruit. De antioxidanten dragen bij aan het herstel van het zuurstofpijl. Rond half tien 's-avonds aten zij een koolhydraatrijke maaltijd die vaak bestond uit elementen als rijst, quinoa en linzen. 

Ik vind dit leuk om te lezen. Begin van het jaar heeft topchef Erik te Velthuis van het Topsportcentrum Papendal, het eten verzorgt voor het Nederlands Olympisch team in Sochi. Te Velthuis: 'Het is steeds duidelijker geworden dat keihard trainen moet worden beloond met een met zorg samengestelde voeding, het lichaam moet zich herstellen. Vroeger gebeurde dat door even wat pasta te eten, nu weten we dat er een goed uitgebalanceerd voedingspatroon voor nodig is.' Voorbeelden: er is een sportbrood ontwikkeld met veel koolhydraten, er zijn onder meer teff, cranberry's, banaan, lijnzaadmeel en rozijnen aan toegevoegd. Voor de bobsleeërs maakte hij sushi's met bulghur, vijgen en verse kruiden gerold door zaadjes, een leuke snack. 

Dan denk ik: 'Als dit eten goed is voor onze topsporters dan is het ook goed voor mij'.

 

 

Wat eten onze voetballers

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708