Walnotenpasta

 
 
 
Een perfecte pasta om te gebruiken o.a. in je havermoutpap, als smeersel op een plak bananenbrood, als vulling in een appelbol, een schep door jezelf gemaakte appelmoes of in een smoothie.
 
 
Ingrediënten
 
 • 50 gram verse walnoten 
 • 10 gram pure chocolade - in stukjes
 • 3 eetlepels honing
 
Bereiding
 
 1. Maal de walnoten met de chocolade fijn met een blender
 2. Schep het geheel in een glazen potje
 3. Doe hierbij de honing en roer geheel tot een gladde massa
 4. Vind je de pasta iets te droog doe er dan nog wat honing of water bij.
 
 
Variatie
 • Wil je een romige pasta roer er dan een eetlepel gesmolten kokosolie erdoor.
 • Wil je het alleen gebruiken op crackers doe er dan meer chocolade in.
 
 

TIP!

 1. Ik vind persoonlijk de basis het beste als uitgangspunt.
 2. Smeer ik het op een cracker, dan doe ik eerst beetje gesmolten kokosolie erop en dan de walnotenpasta. Op deze manier blijf de pasta basic.
 3. Voor vulling in een appelbol; doe er nog wat rozijnen en/of krenten bij.
 4. Ik maak nooit teveel in één keer klaar daar deze pasta zeer machtig is. En daarbij het is zo weer gemaakt.
 
 
Bewaar de pasta op een koele plek echter niet de koelkast. Houdbaar 7 á 10 dagen.
 
 
 
 
 

Bijsluiter

Deze pasta pas perfect bij mijn BB-methode, zit vol met goede voedingsstoffen zoals de mineralen borium, mangaan, selenium, silicium, en zwavel en omega 3 vetzuren.

Borium zorgt voor een goede conditie van je botweefsel. Mangaan zorgt voor aanmaak van botten en kraakbeen. Een te kort geeft een ontstoken huid. Selenium gaat veroudering tegen. Een tekort heeft invloed op de elasticiteit van je huid. Silicium is een bouwsteen voor je huid, haar, botten, bindweefsel en nagels. Tevens smeert silicium je pezen en slijmbeurzen. Zwavel speelt een rol bij de vorming van collageen en zorgt voor een goede conditie van huid, haar en nagels.

Omega 3 vetzuren smeren de huid, houden de celwanden stevig en helpen vochtverlies te voorkomen. Resultaat een mooie huid.

Walnoten.

Walnoten bevatten relatief veel vitaminen B6 en B11. Een handjevol walnoten bevat meer fytonutriënten, plantaardige stoffen met een hoge antioxidantwerking, dan een glas appelsap of een glas rode wijn. De walnoot heeft een calcium-magnesiumverhouding van 1:1,6 dit is gunstig voor onze lichaamsopbouw.

TIP!

Blauwe bessen hebben een ontstekingsremmende werking en gaan veroudering tegen. Walnoten zijn rijk aan omega-3 vetzuren en antioxidanten. Samen gaan ze de veroudering nog sterker tegen en ze zijn letterlijk voedsel voor een gezonde geest. Eet ze samen in bv havermout of (soja)yoghurt.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708