Chocolademousse

 
Een recept die zeer gemakkelijk is om zelf te maken...het enige wat je nodig hebt... geduld!
Ik heb een plak gebruikt met mint smaak*...wel aangehouden pure chocolade. 
 
 

Ingrediënten

  • 1 pak zijden tofu ( 400 gram )  
  • 2 plakken pure chocolade ( 200 gram )
 
Bereiding
  1. Smelt de chocolade au bain marie en laat het even afkoelen
  2. Doe de zijden tofu in een keukenmachine of gebruik een blender of staafmixer. (lees bijsluiter op deze pagina hoe te gebruiken)
  3. Voeg hierbij de gesmolten chocolade en pureer het geheel tot een gladde massa
  4. Schenk het over een een glas en zet het weg in de ijskast voor ca 4 uren
 
TIP!
Je kunt aan de chocolademousse een smaakje meegeven. Neem i.p.v. pure chocolade een plak chocolade met een smaakje. Denk dan aan o.a. mint, aardbeien, citroen, cranberry's... eigenlijk te veel om op te noemen. 
 
* Er is wel één kanttekening, in de chocolade plakken met smaak zit meer suikers. Zo zit er in pure chocolade van 99% maar 2 gram suiker op de 100 gram. In de plak met mint smaak is dit maar liefst 48 gram suiker op de 100 gram. Bovenstaand glas heeft als inhoud 280 ml. Ik heb de zijden tofu gehalveerd en maar 1 chocolade plak van 100 gram gebruikt. Mijn mousse verwerk ik vaak in mijn laagjes dessert, te samen met bananenijs en een coulis van blauwe bessen. Zie onderstaande foto.
De overige zijden tofu heb ik verwerkt in een aardbeien smoothie. ( je kunt melk of yoghurt/kwark met gemak vervangen door zijden tofu)
 
 

 

BIJSLUITER

Zijden tofu

Ook wel genoemd; Silken tofu, zachte tahoe, soft bean curd of Japanse tofu.

Wat is het precies?

Een zijdezachte tofuvariant uit Japan. De textuur lijkt wel wat op die van pannacotta. In zijden tofu zit meer water, dus minder calorieën dan in gewone tofu. Het heeft over het algemeen niet dat typische sojabonensmaakje waar sommige mensen zo’n hekel aan hebben.

Hoe te gebruiken?

Voorzichtig uit laten lekken op een snijplank, eventueel met wat keukenpapier en een gewicht (andere snijplank) er bovenop. Je kunt het in blokjes snijden en dan rauw eten in een salade of gebruiken in soep of saus. Zorg wel dat de soep of saus al klaar is en op smaak is en je dus niet hoeft te roeren. De blokjes vallen namelijk al uit elkaar als je er alleen al na kijkt.

Veganisten gebruiken silken tofu i.p.v. room, melk of ei in sauzen, dressings en toetjes. 

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708